Skip to main content

Erfwonen op Veldwijk

Vernieuwd verleden: duurzaam wonen op een markante locatie. Klaar voor de toekomst, met uitgebreid comfort en in een prettige leefomgeving.

Op de locatie aan de Onderdendamsterweg 34 in Winsum staat een markante boerderij, een melkvee- en landbouwbedrijf met een lange geschiedenis. Sinds de eeuwwisseling hebben Gert en Grace Veldwijk hier een sport – en recreatiecentrum gehad. Met het eindigen van deze activiteit zijn mogelijkheden ontstaan om een nieuwe invulling te geven aan de boerderij en het omliggende groen.

Vanaf medio 2024 zullen de bestaande schuren worden gesloopt en in vrijwel dezelfde vorm worden teruggebouwd. In de schuren worden tien boerderijwoningen gerealiseerd. Deze boerderijwoningen liggen aan een binnenstraat. Ze hebben elk een eigen berging, die gezamenlijk in een apart gebouw worden gerealiseerd.

Het bestaande voorhuis blijft behouden, wordt intern gescheiden van de achterliggende boerderijwoningen, maar door middel van een ‘hals’ daarmee verbonden.

Op het achterliggende weiland worden acht 2-onder-1-kapwoningen gebouwd: erfwoningen.

Alle woningen kenmerken zich als levensloopwoningen, die passend kunnen zijn voor elke fase van het leven. Met name de separate kamer op de begane grond biedt gelegenheid voor gebruik als speelkamer voor de kinderen, thuiswerkkantoor, of slaapkamer op de begane grond. De eerste en tweede verdieping, worden deels ingedeeld geleverd, maar kunnen naar uw smaak en wensen bouwkundig worden ingericht. Zo heeft u een woning die past bij uw behoeften.

De hele locatie wordt ingericht als boerenerf, met wandelpaden en veel groen. Bestaande bomen zullen zoveel mogelijk worden behouden en nieuwe beplanting bijgeplaatst. In het project zijn erfscheidingen met groenblijvende hagen toegestaan, zodat het groene karakter blijft geborgd.

Alle delen van de locatie die niet tot de privé-eigendommen van toekomstige bewoners behoren, zijn gemeenschappelijk eigendom en voor gezamenlijk gebruik. Alle eigenaren zullen deelnemen in het bestuur van deze gemeenschap en kunnen meebepalen hoe de locatie verder kan worden ingevuld en gebruikt.

Bijzonder aan dit project is dat deze gemeenschappelijke buitenruimte bijdraagt aan een actief en sociaal leven. In de binnenstraat van de boerderijwoningen kunnen bewoners elkaar ontmoeten en activiteiten organiseren. Op het erfterrein kunnen ontmoetingsplekken worden gecreëerd, maar bijvoorbeeld ook beweegtoestellen of faciliteiten voor kinderen worden geplaatst.

Doordat de locatie op een steenworp afstand van het centrum van Winsum is gelegen, kunnen de toekomstige bewoners lopend hun boodschappen halen en gemakkelijk gebruikmaken van de voorzieningen in het centrum van Winsum.

Alle boerderij en erfwoningen worden vanzelfsprekend gebouwd volgens de meest recente standaarden. Doordat houtskeletbouw wordt toegepast, zijn alle woningen aardbevingsbestendig. Vanzelfsprekend zijn alle woningen gasloos. De buitengevels van de boerderijwoningen worden opgetrokken uit hergebruikte stenen, in combinatie met zeer duurzame dakbedekking. Doordat de kozijnen daarnaast in kunststof worden uitgevoerd, zijn alle woningen vrijwel onderhoudsvrij.

Downloaden plattegronden

Boerderijwoningen Veldwijk
Erfwoningen Veldwijk

Verkopende makelaars

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met de verkopende makelaars:

Dijkstra Makelaardij

Hoofdstraat 16, 9801 BX, Zuidhorn
De Wending 21, 9396 AZ, Marum

Telefoon: 0594 – 501 501

Makelaardij Stenekes

Geert Reindersstraat 1, 9951 CC, Winsum
Geert Reindersstraat 1, 9951 CC, Winsum

Telefoon: 0595 – 443 551